Hvor finner jeg ÅDT? (Trafikkmengde)

Ett av de vanligste spørsmålene vi får er:

Hvordan finner jeg ÅDT?

ÅDT — ÅrsDøgnTrafikk — er en egenskap ved trafikkmengde i våre systemer. Søk opp trafikkmengde i vegkart ved å skrive i søkefeltet – slik:

Skriv "trafikkmengde" i søkefeltet

Skriv «trafikkmengde» i søkefeltet

Det kan være en fordel å zoome inn på ønsket område og/eller avgrense på vegnummer, fylke eller kommune: Eksempel Fv7 Kvam:

Søk på trafikkmengde Fv7 Kvam

Søk på trafikkmengde Fv7 Kvam

Som gir dette resultatet:

Treff på søk Trafikkmengde Fv7 i Kvam Kommune

Treff på søk Trafikkmengde Fv7 i Kvam Kommune

Merk at dette kartbildet kun viser hvor vi har data (eventuelt filtrert på kommune og vegnummer). Selve ÅDT verdiene får du frem ved å klikke i kart eller treffliste, eventuelt ved å eksportere data til annet verktøy.

Trafikkmengde for strekning langs Fv7 i Kvam. Hovedparsell 13 fra meterverdi 60 til 11958.

Trafikkmengde for strekning langs Fv7 i Kvam. Hovedparsell 13 fra meterverdi 60 til 11958.

 

Men – hvorfor får jeg ikke fargekoder for ÅDT verdiene i kartet?

Mange ønsker å se ÅDT-verdiene  med en fargeskala, for eksempel slik:

Kartvisnisning fra avinet.vegvesen.no, ÅDT med fargeskala.

Kartvisnisning fra avinet.vegvesen.no, ÅDT med fargeskala. Denne webklienten henter WMS kartlag fra vegvesenets WMS tjener.

Kartbildet like over er hentet fra webklienten vår http://vegvesen.avinet.no, som henter bildelag fra vår WMS tjener. (Denne webklienten er  noe gammelmodig, men ellers grei nok — men vi er litt usikre på om og hvordan den skal utvikles videre. Inntil videre bruker vi den til  visning av forskjellige WMS tjenester på ad-hoc basis).

Vegkart er under aktiv utvikling, og på blokka står det også visning av ÅDT-verdier, fartsgrenser og en den andre populære data med fargeskala. Men — i 2013 prioriterer vi helt andre ting! Så dessverre, vil du ha pene kart med fargevisning av ÅDT må du bruke andre verktøy.