NVDB-Skriv URL uten «atlas» legges snart ned

NVDB API Skriv har blitt etablert i nye driftsmiljøer på Atlas-plattformen hos Statens vegvesen. Vi har hatt begge miljøene opperative i en god periode nå og regner med mange har byttet til nye URLer. Vi vil nå starte prosessen med å stenge av de gamle URLene, og ber nå alle brukere om å se over at alle system er oppdatere med nye URLer.

Planlagt stenging av gamle URLer er 1. juli 2021.

På grunn av tilbakemeldinger om at ikke alle systemer har oppdatert URL-ene til de nye utsettes stenging av gamle adresser til August 2021. Vi kommer tilbake med ny dato etter hver som vi får tidsplan fra de systemene som ikke er klare.

Siden dette kom nært opp til ferie for mange og at informasjonen ikke ser ut til å ha nådd frem til alle i tidligere faser er vi litt fleksible med nedstengingsdato her.

Systemtestmiljø:
https://www.utv.vegvesen.no/nvdb/apiskriv/* => https://nvdbapiskriv-stm.utv.atlas.vegvesen.no/*

Akseptansetestmiljø:
https://www.test.vegvesen.no/nvdb/apiskriv/* => https://nvdbapiskriv.test.atlas.vegvesen.no/*

Produksjonsmiljø:
https://www.vegvesen.no/nvdb/apiskriv/* => https://nvdbapiskriv.atlas.vegvesen.no/*

I Atlas-miljøet brukes en ny autentiseringsmekanisme, basert på OAuth2 (OpenId Connect). Når klienter skifter over til nye URLer må derfor også autentiseringlogikken omprogrammeres. Hvordan dette kan gjøres er forklart på https://apiskriv.vegdata.no/autentisering.

Dersom det er spørsmål rundt dette, ta kontakt med nvdb@vegvesen.no.

Dersom det er behov for å holde det gamle miljøet oppe en stund til fremover må vi ha tilbakemelding om dette snarest med begrunnelse og dato for når det ikke er nødvendig lenger.