Ny versjon av vegkart i produksjon

Vegkart har kommet i helt ny drakt! Løsningen ble første gang lansert høsten 2012. Mange av bibliotekene vi bruker har vært uendret siden den gang og løsningen fungerte ikke lengre optimalt. Nå har hele løsningen fått et grundig teknisk løft. Både kode og bibliotek er oppdatert og designet er nytt.

Denne versjonen av vegkart er også utviklet for å fungere på mobil plattform. Vegkart kan nå vise din posisjon og følge etter deg når du beveger deg. Sidepanel og søkeboks trekker seg litt unna slik at du nå også skal kunne bruke vegkart på en mobiltelefon.

Noen nye ikoner:

Vis din posisjon. Vegkart følger deg mens du beveger deg, men stopper hvis du zoomer eller panorerer i kartet.
Bytter mellom ulike kartlag: Vegkart-kartet (Geodata), Norge i Bilder og Gråtonekart fra Statens Kartverk
Vis informasjons-boksen

Stedsnavnsøk fra statens kartverk

  • Søkefeltet i nye vegkart støtter stedsnavnsøk fra Kartverkets stedsnavn søke-tjeneste. Resultatene presenteres direkte fra kartverket og kommer opp nederst i resultatlisten. Kartet sentreres til valgt sted.

Beta-Testversjon tilgjengelig

  • For dem som ønsker å prøve aller siste versjon av vegkart, og som godtar å prøve ut ny funksjonalitet som av og til kan være litt ustabil, så har vi en beta-test versjon tilgjengelig her: https://vegkart-test.kantega.no/ Denne versjonen har akkurat samme datagrunnlag som versjonen i produksjon.
  • Innspill, feil og ønsker kan meldes på vegkart-support@vegvesen.no.