NVDB Rutedatasett – nytt datasett for navigasjon

Elveg 2.0 er et datasett som i utgangspunktet ble laget for to formål: Være forvaltingsdatasett mot kommunene gjennom Sentral FKB, og også være et datasett som grunnlag for navigasjon. Med tanke på navigasjon har vi nå laget et svært forenklet alternativ til dette. NVDB Rutedatasett er et verktøyuavhengig rutedatasett (SpatiaLite) der vegnettet er segmentert på aktuelle strekningsegenskaper fra NVDB. Vegsperringer og svingerestriksjoner leveres som egne objekter. Datasettet vil tilgjengeliggjøres i nye versjoner samtidig med Elveg 2.0, dvs. minimum 10 ganger i året.

NVDB Rutedatasett levers som veglenker segmentert på utvalgte egenskaper. Vegsperringer og svingerestriksjoner leveres som egne objekter.

Et testdatasett (fylkesvise filer) og en foreløpig versjon av produktspesifikasjonen er lagt ut på NVDB Rutedatasett – Geonorge Register. I løpet av høsten 2021 vil datasettet suppleres med flere egenskaper. Disse er nevnt i produktspesifikasjonen. NVDB Rutedatasett er likevel tilgjengeliggjort som testdatasett slik at ev. innspill til produktet og innholdet kan vurderes frem mot en første offisiell versjon.

Innspill til innhold eller andre kommentarer eller spørsmål stilles til linda.stoeng@vegvesen.no, ev. via kontaktmail satt opp der du finner datasettet. Tilbakemeldinger svares ut i løpet av august 2021.