PV får tilbake vegnummer i NVDB

Etter at vegnummer på PV vart fjerna har vi fått fleire tilbakemeldingar om uheldige konsekvensar. Det er difor beslutta å tilbakeføre vegnummer på alle private vegar som har fått det fjerna. Vi har imidlertid hatt litt utfordringar med å utføre det, men no skal alle utfordringane vere løyst.

Det vert i løpet av det neste døgnet køyrd script som skal gjere denne jobben, og etter arbeidstid i morgon (fredag 11/12-2020) vert det starta reindeksering av NVDB. Når denne er ferdig (i overkant av 24 timar etter oppstart), vil vegnummer vere tilgjengeleg på privatveg i NVDB API-Les igjen (og dermed og i Vegkart).

Her er ei forklaring til kva som har skjedd i denne saka:

Reetablering av vegsystemreferanse på private veger

Håndbok V830 Nasjonalt vegreferansesystem sier at private veger ikke trenger å ha vegnummer, og med det heller ikke fullstendig vegsystemreferanse. Hverken ved høringen av håndboken som ble godkjent i februar 2020, eller i en intern høring hos noen av våre omkringliggende systemer i august 2020, klarte vi å fange opp at dette ville bli et problem for brukerne. Men det ble det altså. Vi har derfor bestemt at vi vil reetablere fullstendig vegsystemreferanse på private veger, og også generere vegsystemreferanse på disse vegene i fremtiden.