Demo NVDB rapporter og datafangst 19.10.2022

NVDB rapporter: Kraftig omarbeiding av maskineri for rapportproduksjon (nytt system for å definere rapporttyper, kombinert med helt ny excel-generator). Nå blir det vesentlig enklere og raskere å lage helt nye rapporttyper.

Stadig behov for litt småfiks på veglisteproduksjon i takt med at faggruppe vegliste tar i bruk nye dataverdier for bruksklasse tømmertransport.

Gamle Datafangst

Nå kan man «tvinge gjennom» manuell stedfesting som blir eksakt slik brukeren angir. Dette er et tiltak for å minimere ulempen med at NVDB 123 forsvinner.
Fjernet et databasekall (hent siste innlogging) som i grunnen var overflødig (hente info om forrige gang man logget inn i DF), men ga treghet når det var mange samtidige brukere innlogget.

Designarbeid nye datafangst:

Jobber mot ny løsning stedfesting og sammenkobling. Har en klikkbar designprototype som de bruker i intervjuer. Design blir gradvis mer detaljert.

SPM: Kan vi få se den klikkbare prototypen? Svar: Nei, vi ønsker at brukere stiller med åpent sinn i intervju, og ikke blir påvirket av det vi evt kunne vist frem i dag.

Demo med kommentarer

Grense filstørrelse = 5mb. Kan justeres, på sikt ønsker vi en løsning der opplasting av store filer kan skje uten at vi risikerer den type treghet vi kan få i dagens løsning.

Ønske om å laste opp dokumentasjon direkte (word, pdf, png +++). Foreløbig støtter vi kun filtypene geojson, sosi og GML. Utvidbart når vi blir bedre til å håndtere store filer.

SPM: Relasjoner, både mor->datter og datter->mor? Ja, datafangst leser og respekterer relasjoner begge retninger, selv om lagring i NVDB databasen kun inneholder retningen fra mor til datter.

SPM: Eksisterende relasjoner, kan vi håndtere det? Delvis, vi tar hensyn til de relasjonene som allerede finnes i NVDB (operasjon «oppdater» eller «korriger»). Vi har p.t. ingen mulighet for å ta i mot informasjon om relasjoner på nye objekter som skal opprettes. Må utvide de relevante formatene (GML og geojson?) i samspill med «beste praksis» i bransjen.

SPM om redigering av bruksklasseobjekt, er Datafangst egnet til det? Kortversjon av svar: NEI, den jobben må overlates til spesialdesignede løsninger som ivaretar det kompliserte regelverket som finnes for bruksklasse.

Omriss flater – bedre visning av flater som overlapper, berører eller ligger nær hverandre.

Visning objekter med samme posisjon. To-delt symbolikk, og popup som viser liste over objektene i cluster der du kan velge objekt for redigering. Denne popupen blir stående mens du velger objekt, gjør redigeringsoperasjoner etc.

Skjermbilde med den nye visningen av objekter innafor et cluster som ikke lar seg dele opp ytterligere ved å zoome inn.
Visning av objekter innenfor et cluster som ikke lar seg splitte ved innzooming.

SPM: Kan du redigere to objekter samtidig? SVAR: Foreløbig kun ett av gangen.

Flate-filter der du tegner flater med lasso eller flate med rette kanter.

SPM: Vil lassoen fange flere objekttyper er kun en om gangen? SVAR: Lasso fanger alle objekttyper som vises i kartet.

SPM: Søk på flere objekttyper i kontrakt. SVAR: Kan vise og søke både på alle objektttyper i kontrakt, og alle mulige objekttyper i NVDB.

Demo filopplasting. Bedre visning av hvilke filer som er sendt inn og om de er lest inn eller feiler, godkjent eller avvist.