Demo NVDB rapporter og Datafangst 9.11.2022

Rapportgenerator:

Nytt i nyeste versjon:
Bedre API
Rapporten viser hvilke søkefiltre som ble brukt for å lage rapporten
Bugfiks lengdeberegning veglister (en ferjekai ble for kort, og hvis vegfilteret ditt anga en spesifikk kryssdel, f.eks en rundkjøring, så ble rapporten tom).
Omskriving av maskineri for å produsere excel
Noen mindre bugfix og ytelsesnforbedringer.

Jobber med to nye rapporttyper: Innrapportering av Skredsikring og rapport som viser relasjoner mellom objekter.

SPM: Relasjon til prosjekt fra prosjekt tilstandsrapportering / videreutvikling av tilstand/skade. Svar: Nei, vi har ingen kobling til det arbeidet.

Gamle datafangst

Har jobbet med ytelse. Noen store kontrakter har vært veldig trege å laste inn. Prøvde ut noen forbedringer som lastet inn mindre data i startfasen, men det ga redusert funksjonalitet så det måtte vi reversere. Vi fant en annen ytelsesforbedring som ser ut til å fungere. Fanene for Vegobjekter, sammenkobling og stedfesting skal nå laste raskere. I tillegg har vi ny lenke til datakatalogen

Nye datafangst – designarbeid

Har jobbet med sammenkobling, brukerintervju og tester, lager nye skisser basert på input. Nå utvider vi til kombinasjonen sammenkobling og stedfesting. Snakker mest mulig med brukerne. Jobber med visuelt design.

SPM: Tilgang til testversjon for eksterne brukere. Svar: Designarbeid test og tilbakemelding skjer i en figma-prototype, ikke en reell datafangst-versjon. Men vi jobber også med å forbedre tilgangen til testmiljø for eksterne brukere. Nå har vi fått en løsning der eksterne får dedikerte testbrukere som man må logge inn med for å få tilgang til testmiljø.

Nye datafangst – utviklingsarbeid

Filer

Opplasting av ulike filtyper (p.t. avgrenset til sosi og geojson)
Vise de feilene man finner i opplastede filer. Bedre funksjonalitet for å godkjenne fil.
Kan importere Geojson med koordinater i UTM sone 33.

SPM: Fileksport og opplasting. Harmonisering av filformat og projeksjon «on the fly» med det som brukes av kartverket (FKB-leveranse, øvrig dataforvaltning m.m.) Viser til FKB produktspek, kapittell 11. https://sosi.geonorge.no/produktspesifikasjoner/FKB-Ledning/5.0/#trueleveranse
Der står følgende format: GML, SOSI, Esri FGDB, GML NGIS-openAPI (som er gml, men pakket inn som data fra WFS-tjeneste), JSON ngis-openAPI (som er geojson, men på NGIS-måten).

Svar: Takk for innspill, skal sjekke.
EDIT ETTER MØTET: Datafangst skal støtte eksport som GML og SOSI. Vurderer også Geojson, men ikke nødvendigivis «ngis-openAPI geojson». Basert på diskusjon i og etter møtet har vi også laget en oppgave på å tilby «on-the-fly» reprojisering til valgt koordinatsystem.

SPM: Krav til dokumentasjon, bør kunne levere bilder og annen dokumentasjon via Datafangst for lagring til NVDB. SVAR: Det skal vi fikse, men det er avhengig av en del andre oppgaver. På neste demo har vi et klart svar på når det kommer.

Kart og kontrakt:
En filterknapp i kart. Velg og importer vegobjekter fra NVDB via kart i kontrakt. Lettere å kombinere datainnhenting fra flere kilder. Du kan også styre hvilket innhold du skal hente til kart og til tabell uavhengig av hverandre. Jobber med at du kan endre størrelse på paneler

Diverse:
Dyplenking i datafangst
Komponentkassen
Generelt feilfiks og forbedringer.

Demo

Ny layout og ny funksjon for å importere (vise) til kart og tabell, uavhengig av hverandre.
Spm: Den ID’en som vises i tabell bør være NVDB ID, evt ID hentet fra filopplasting, ikke en tilfeldig generert ID. Svar: Ja – det kommer, demo er litt uferdig.

Filer: Bedre håndtering og visning av opplastede filer (fil-innhold, vise feilene vi finner).

SPM: Mulighet for å editere direkte i fila. Svar: Usikker på om det går rent teknisk å redigere så store filer direkte i nettleser.
SPM: Kan vi fjerne knappen «last neste» til fordel for autoscrolling: SVAR: Ja, vi er i ferd med å implementere denne løsningen.
SPM: På kontrollsiden for filopplasting, ikke samsvar mellom feilmelding, linjenummer og vegobjekt-nummer. SVAR: Det fikser vi.

Vurdering og videre plan

Rapportgenerator: Ny versjon kommer snart. Ny rapport for tilstandsregistrering av skredsikringsutstyr.

Datafangst: Delvis ferdigstillelse av komponenter, gå fra Figma-skisser til ferdig implementerte funksjoner for stedfesting og sammenkobling.

SPM: Er det tenkt noe mer på sammenhengen mellom objekttypene Veganlegg og Kontraktsområde og Datafangst? Svar: Ikke i dag. I en tidligere fase tenkte vi litt rundt hvordan man kunne sette opp kontrakter knyttet til et kontraktsområde eller et veganlegg-objekt.

Svar: Ved noen kontraktstyper så får du tilbudet om å opprette et veganlegg-objekt.
EDIT ETTER MØTET: Vi har implementert i nye DF at du ved noen kontraktstyper får tilbud om å opprette et nytt veganlegg-objekt som knyttes til kontrakten din. Vi registrerer en ny oppgave på at du i stedet kan knytte et eksisterende veganlegg-objekt til den kontrakten du administrerer.