Demo NVDB rapporter og Datafangst 21.12.2022

Demo NVDB rapporter utgår pga sykdom

Dagens datafangst:

Disken gikk nesten helt full, vi fikk utvidet med mere diskplass før systemet crashet.

Enkelte endringssett ble ikke registrert som utført i DF. Noen få endringssett ble bare stående og «snurre» selv om de var utført i SKRIV. Dette gir følgefeil med mye lengre ventetid på andre endringssett, pt ca 15 minutt. Vi har laget en feilretting som løser problemet, men må teste litt mer før vi ruller ut i produksjon.

Nye DF

Kontraktsløs innsending: Klar til produksjonssetting, men venter til over juleferien.

  • Enhet på egenskaper: Vi viser nå frem enhet på de egenskapsverdiene som skal ha dette i følge datakatalogen, slik som meter, antall, dato etc.
  • Løst problem med at du ikke får skrevet desimaltall ved Kontraktsløs redigering
  • Kan nå gjøre kontraktsløs korrigering av egenskapsverdier.
  • Løst feil med at lestFraNVDB-verdi blir 1 time feil (som igjen medfører at man må vente en time før man kan sende korreksjon).
  • Ferdig-indeksering blir plukke topp etter kontraktsløs innsending. Dvs at vi sjekker for statusen UTFØRT OG ETTERBEHANDLET i API SKRIV og oppdaterer objektet så snart objektet får denne statusen.
  • Enkel og ikke dobbel underlinje på statuslink innsending kontraktsløst kart (denne lenken tar deg til API SKRIV kontrollpanel for endringssettet).

Databehandling

  • Uthening av vegobjekter i kontrakt er kjappere.
  • Bygg om panelstrukturen i kontraktkartet
  • Implementere «Vis i kart»
  • Hente objekter fra kontrakt
  • Skjule typeliste ved behov (ikke helt ferdig ennå).

SPM: Databehandling og uthenting. Kan vi hente data basert på vegsystemreferanse? SVAR: Jobber med design for dette, men ikke ferdig til implementering ennå.
SPM: Hente ut data basert på datakatalog-kategorier: SVAR: Har oppgave på det i vår backlogg

Implementere sammenkobling

  • Hoover (mouseover-boble) på element i relasjonsvindu.
  • Vise relasjoner i kart-popup.
  • Bruke datakatalog for å avgrense mulige sammenkoblinger
  • Nytt endepunkt for å fjerne sammenkobling mellom objekter.

Implementere Kart

  • Søkeresultater i kart
  • Flytte senterpunkt kart

Diverse

  • Sikkerhet: Usikker lagring av ID-token, tilgangskontroll SubmissionService. Dette var de to siste oppgavene som blokkerte produksjonssetting.
  • Skru av nettleserens egen autocomplete i søkefelt for brukere i administrer kontrakt. (Var konflikt mellom nettleserens søkehistorie og DF sine autocomplete-forslag).
  • Tekniske oppgaver med bedre systemlogging, organisering database, bugfiks.

Demo

Databehandling-fane, har søkt opp skiltpunkt og skiltplate. Klikk på samling (cluster) med vegobjekt, få opp relasjonstre og gå videre til «stedfesting og sammenkobling» – fanen.

SPM: Få vist relasjoner i kart selv om objektene ikke ligger samme sted. Deaktivere autozoom ved behov? F.eks ved lange strekningsobjekt som har relasjon til punkt? (Tunnel, f.eks.). SVAR! Notert.Trolig gunstig med en knapp eller innstilling der du kan deaktivere autozoom.

SPM: Ønsker også bedre kontroll på objekt innafor og utafor et kontraktsområde.

SMP: Miljø: Utviklingsmiljø versus testprod (ATM) versus PROD: SVAR: Vi er konsistente på miljø: DF utv går mot NVDB API UTV, les og skriv, tilsvarende ATM (testprod) går mot NVDB api ATM LES+skriv.

Søkeresultat / autocomplete – bedre visning av autocomplete forslag ved søk.

Redigering av egenskap – når Datakatalogen definerer en enhet (meter, dato, antall, tidspunkt etc) så viser vi denne enheten.

Flyt registrering – etterbehandling. Fargekoder i statusfelt nederst.

SPM: Redigeringsboksen bør gjøres mer kompakt, store bokstaver og mye luft. SVAR: Enig, og vi har allerede en oppgave på å gjøre den mer kompakt.

Nytt design stedfesting og sammenkobling

Designerne viser de skissene som utviklerne skal jobbe etter når vi implemnterer stedfesting og sammenkobling. Disse skissene er blitt til gjennom ganske mange brukerintervju og brukertester, i flere itereasjoner. Skissene er p.t. fremdeles noe uferdig, vi jobber videre med å foredle informasjon fra brukertester og få dem inn i skisser etc, men det grunnleggende er på plass slik at utviklerne kan starte implementasjon.

Søkemulighet – blant objekter som finnes på kontrakt, og etter hvert valg for å søke blant alle NVDB-objekt. Ønsker også søkemulighet på vegsystemreferanse. Kan åpne innstillinger for å få fram disse mulighetene.

SPM: Ønsker egenskapsfilter på søk etter vegobjekt. SVAR: Enig, notert

Eksemplet viser tre objekttyper, kan være flere. Kan vise alle objekt, eller bare noen av dem. Velger objekter (med lasso, innafor kartutsnitt m.m.) Får tilgjengelig liste med valgte objekter. Kan velge vekk enkeltobjekter i denne listen.

SPM: Ønsker mouseover-popup med info om egenskapsverdier når du holder musepeker over ett objekt i listen: SVAR, ja det kommer, men får ikke vist det i prototype-verktøyet.

Fra valgte objekt kan du velge om du først skal gjøre stedfesting eller sammenkobling (to faner i dialogvindu). Velger her å gjøre sammenkobling først. Kan granske evt relasjoner som finnes fra før, f.eks får fram hvis et bel.punkt har en lysarmatur. Kan velge bort et objekt fra listen.

SPM: Hva med å «koble til ny mor» når man avdekker feil i eksisterende relasjoner? SVAR: God idé, notert!

Stedfesting: Forhåndsvalgt er «nærmeste veg». Kan velge en annen veg. Når fornøyd kan du klikke «stedfest». Hvis du velger å stedfeste mor-objekt så får du også spørsmål om du skal stedfeste de tilhørende datterobjekter samtidig. Kan velge vekk enkeltobjekter som krever særbehandling.

SPM: Hvordan velge andre veger enn nærmeste? SVAR: Jobber med funksjonalitet der vegnett er synlig og valgbart oppå objekttypene, slik at stedfestingen vil skje på det vegnettet du har valgt.

Kan også gjøre stedfesting og sammenkobling via tabell. Kan jobbe med ett og ett objekt av gangen når det er gunstig. Senere ønsker vi mer raffinerte søkemuligheter for å få bedre forslag til sammenkobling.

Vegnett: Tydelig ønske fra brukere at vegnettet er godt synlig når du åpner kartet. Et høyreklikk i kart får opp dialog der du kan velge trafikantgruppe og vegkategori.

Objekt ikon: Jobber med fargevalg og symboler, universell utforming. Visning av enkeltobjekt:

Eksempel på enkeltobjekt, evt flere objekt i samme punkt.

Visning av flere objekt som står såpass nær hverandre at vi må vise en klynge (cluster) av objekter:

Viser også om klyngen består av flere ulike objekttyper eller samme objekttype (dette kan du få hvis du velger å vise mer enn en objekttype av gangen i kartet)

EDIT – tilføyelse 22.12: Tegnforklaring, slik skiller vi mellom at objekter kan stå nært hverandre eller i samme posisjon – og om objektene er av samme eller ulik type:

Vi bruker en kartnål (pil) hvis objektene står i eksakt samme posisjon, og en rund klynge hvis objektene ikke har samme posisjon, men likevel for nære hverandre til at vi kan vise objektene hver for seg. Og vi bruker rød+grå farge hvis objektene er av ulik type.

SPM: Ønsker tydelig markering av start og slutt på strekningsobjekt. Spesielt viktig når du har flere strekningsobjekt nær hverandre. Svar: Enig, notert.

SPM: Vise skiltplater sammen med sideposisjon og retning (ansiktsside). NVDB 123 er (var) et bra forbilde. SVAR: Vi har ikke tenkt detaljert på det, men tar det selvsagt videre. Vi har symbolbibliotek for de enkleste skiltplatene, så dette bør vi få til. Kan vi vise skiltplate i tabell? Nei, må vises i kart, med ansiktsside orientert riktig ihht slik man ser skiltet langs vegen. Krever nok en del designarbeid for å bli bra.

SPM: Vise stedfesting med strek fra objekt til senterlinje. SVAR: Ja, dette ønsker vi å få til, men vi får ikke vist det i prototype-verktøyet.

Oppsummering:


Bra framdrift trass i noe sykdom. Velger å ikke produksjonssette «Kontraktsløs redigering» før jul.

Plan videre: Produksjonssetting, jobbe videre med design og gå fra skisser til implementering.