Smertefri oppgradering møter brutal virkelighet

Tilføyelse 08:58 12/5: Vegkart er ustabilt, vi regner med at det ikke er langvarig.

Tilføyelse 09:17 29/4: Vegkart er ørlite grann ustabilt, og kan innimellom være utilgjengelig. Som regel blir Vegkart tilgjengelig igjen etter kort tid (og viser at rutinene for avviksdetektering og restart fungerer!). Vi jobber med å finne og fjerne årsaken til stabilitetsproblemene. Men NVDB api fungerer!

Tilføyelse 09:08 25/4: Vegkart friskmeldt. (Men visning av flyfoto fungerer ikke!). For å få flyfoto til å fungere må vi a) å få ordnet nytt oppsett på kartverkets BAAT tjener, b) justere vår egen konfigurasjon ørlite grann. Enkelt å fikse (uten nedetid!), men regner nok med at det tar et par dager — det er mange aktører som hver må gjøre en liten justering.

Tilføyelse 08:40 25/4: Vi var litt for raske med å friskmelde vegkart. Konfigurasjonen må justeres litt. Vi har en kvikk fiks som vi regner med vil løse problemet, håper det kan gå fort å få det på plass. API’et fungerer normalt.

Tilføyelse 10:50 24/4: Både NVDB API og vegkart fungerer normalt. Eneste unntak er visning av flyfoto i vegkart (ny funksjonalitet), pga endringer i konfigurasjonsoppsett. (Vår tilgang til Norge Digitalt-tjenester må justereres etter ny konfigurasjon, og det tar trolig noen dager)    

Tilføyelse 10:50 24/4: Hverken NVDB API eller vegkart er tilgjengelig. 

Tilføyelse 09:36 24/4: Vegkart fungerer ikke, men NVDB api fungerer fungerte normalt; Situasjonen stabiliserte seg onsdag ettermiddag, og alt så ut til å virke i både vegkart og NVDB api. Men — torsdag morgen sluttet vegkart å fungere pga et konfigurasjonsproblem. Vi regner med at dette skal la seg løse raskt..

Tilføyelse 15:36 23/4: Vi jublet litt for tidlig; det mangler manglet tydeligvis noen objekttyper, f.eks fikk vi null treff på trafikkmengde. FIKSA i løpet av onsdag ettermiddag.

Tilføyelse 14:54 23/4: Alt ser ut til å virke normalt igjen. Vi beklager ulempen, og krysser fingrene…

Vi ruller ut ny versjon av Vegkart og NVDB api’et. Dette skal skje uten at brukerne merker noe som helst — annet enn at vi har gjort en del flotte forbedringer.

Dessverre gikk det ikke slik i dag. Eksakt hvorfor vet vi ikke helt, vi kommer tilbake med mer info når vi vet hva som gikk galt, og når ting kommer på lufta igjen. Sist gang dette skjedde måtte vi vente på at total re-indeksering skulle bli ferdig, og det tok dengang cirka halvannet døgn.

Vi beklager på det sterkeste de ulempene dette medfører. Beta-perioden skal brukes aktivt til å perfeksjonere driftsrutiner — men uten at det gir denne typen ulemper for brukerne våre.