Utfasing av gamle NVDB-systemer

Som konsekvens av kommune- og regionreformen har det vært nødvendig å gjøre større grep i og rundt NVDB. Samtidig har vi også benyttet sjansen til å modernisere og fase ut løsninger som i nær framtid uansett måtte erstattes. Endringene omfatter vegreferansesystem, vegnettsmodell, programmeringsgrensesnitt (API) og verktøy/klienter rundt NVDB. Dette arbeidet har pågått over flere år. I “anleggsperioden” har vi kjørt parallelle løp der både eksisterende og nye løsninger har vært tilgjengelig. Nå nærmer det seg tidspunkt for å fase helt ut de løsningene som ikke skal videreføres.


Planen er som følger:

1. juni 2021: Nedstenging av «NVDB Klassisk» – verktøy for alle som ikke spesifikt ber om tilgang fram til 1.8. Alle «NVDB Klassisk» – brukere kontaktes direkte via epost.

NVDB klassisk omfatter verktøy som NVDB 123, Funkra, NVDB studio, Vegreg og noen flere.

1. august 2021: Full nedstenging av gamle systemer. Det gamle api’et fases fullstendig ut, og de gamle verktøyene kan ikke lengre brukes mot NVDB.

I dette notatet er det beskrevet mer i detalj hva som videreføres og hva som ikke lenger blir tilgjengelig for vegnett, programmeringsgrensesnitt og NVDB-verktøy / NVDB-klienter.