Datafangst driftsproblemer 20. januar – LØST

LØST klokka 11:00: Problemet er LØST.

Årsaken var knyttet til oppdatering av metreringsretning på alle vegene som manglet denne informasjonen. Denne engangs-operasjonen belaster systemet såpass mye at vi må utsette denne jobben til helga, når det er færre brukere på systemet. Vi siterer fra gårsdagens informasjon om ny release:

Vi har et script som kjører og fyller inn metreringsretning på alle veger det er stedfestet på. Dette tar ca. et døgn å kjøre. Det betyr at vi har ikke metreringsretning på alle veger enda.

Om man har et objekt som er stedfestet på veg uten metreringsretning vil sideposisjon og felt være grået ut i vegobjekter-fanen og hvis man hovrer på dette feltet vil det stå «Objektet er stedfestet på veg uten metreringsretning og sideposisjon/felt kan ikke oppgis.». Hvis objektet har sideposisjon eller felt vil det dukke opp så snart metreringsretningen har blitt hentet inn. Hvis man vil se sideposisjon og felt med en gang kan man stedfeste på nytt og vi vil da hente inn metreringsretningen på veglenka. Alle veglenker forventes å ha fått metreringsretning innen fredag morgen i løpet av helga.

Det er driftsproblemer med Datafangst, ser ut som om forbindelsen med databasen vår hikker. Utviklerteamet er i gang med feilsøking og -retting, dette innlegget oppdateres med mere info.