Demo NVDB rapporter og Datafangst 7.9.2022

Opptak fra møtet

NVDB rapporter: Enklere å bruke API for å hente rapporter automatisk. Ellers treg framdrift pga sykdom, men har mange saker som vil bli løst kommende sprint.

Nåværende Datafangst: Fikset to feil: Kopier til alle fungerer ikke alltid, enkelte endringssett sitter fast på «behandles».

Nye Datafangst:
Designarbeid, ny arbeidsflyt stedfesting og sammenkobling. Designerne har brukt mye tid på innsiktsarbeid, intervju og etterarbeid / systematisering, og jobber nå med design av sammenkobling og stedfesting.

Revisjon kartløsning (enklere å føye til nye kartfunksjoner, smartere datahåndtering m.m.). Noen tekniske forbedringer har gitt littegrann bedre brukeropplevelse (bedre skalering og plassering av redigeringsboks m.m.). Ellers en rekke tekniske forbedringer på maskineriet.

Sikkerhetstest i gang i TESTPROD-miljøet (ATM), avventer resultater derfra før vi vet når vi kan gå i produksjon.

Kontraktløs innsending: Kan velge oppdateringsdato ved innsending (framover eller bakover i tid). Ved innsending tilbys nå en direkte lenke til NVDB api SKRIV endringssett.

Ny og bedre funksjonalitet på temaene Milepæler, Kontakter og kontraktgrupper, Tilganger og roller. I tillegg kommer en rekke tekniske forbedringer. Tilrettelagt for innlogging med ID-porten pluss single sign-on for SVV-brukere (et par forbehold om hvor bra dette fungerer).

Kommentarer på viktigheten av god kontraktsadministrasjon og rollestyring. Behovene og arbeidsprosess er ulik hos forskjellige vegeiere / dataforvaltere, og for de ulike typene kontrakter. Dette må DF ta høyde for mhp kontraktsadministrasjon, roller og rettigheter.

Demo. Raskere respons i søkekomponent. Kan søke fram vegobjekter, endre dem og lagre til NVDB med valgfri oppdateringsdato. (Evt korrigere). Enklere å legge til bruker på kontrakt via fritekstsøk på navn. Slipp-og-dra for å endre rekkefølge på milepæler.

Planer videre – nye Datafangst
Ta stilling til resultat fra sikkerhethetstest
Karfunksjonalitet kontrakter
Prototyping / utvikle design for stedfesting og sammenkobling