NVDB-haien eter vegdata til frokost

NVDB-entusiaster med husdyret sitt. F.v Magnus, Jan, Hilde og Espen.

NVDB-entusiaster med husdyret sitt. F.v Magnus Haugsand, Jan Kristian Jense, Hilde Øfsti og Espen Sveen.

NVDB og geodata er så heldige at vi har hyggelige lokaler i den svært hyggelige byen Trondheim. Vi synes oppriktig synd på de fleste av våre vegdirektorat-kolleger, som stues inn i ei fæl murblokk i en lite lukrativ Oslo-forstad. Ulempen med vår ellers knallfine lokalisering er at vi kan bli litt lite synlige internt — og det måtte vi gjøre noe med.

Selvsagt griper vi enhver anledning til å kjøre en fjernstyrt heliumballong-hai i arbeidstiden!

Derfor hadde vi NVDB-dag på vegdirektoratet, Brynseng torsdag 19.9. Seks foredrag med rundt 100 — eller var det 80? — deltagere, friske diskusjoner og utallige spørsmål og kommentarer på stand og på foredrag — og vi fikk vist oss frem blant de ca. 600 kollegene våre i murblokka. Grundig.

Lunchtid - haien leter etter ferske vegdata til NVDB.

Lunchtid – på leting etter ferske vegdata til NVDB.

Vi har selvsagt i ettertid konstruert sabla gode begrunnelser, myter og historikk om hvorfor maskotten vår er akkurat en NVDB-hai og ikke for eksempel en ugle, Odins kloke ravner eller hvorfor ikke en NVDB-hamster?

Sannheten er kort og godt at Hilde tok med på jobb den bursdagspresangen hun aldri fikk prøveflydd hjemme – og haien ble prompte adoptert som NVDB-maskott: Den er dritkul, den fungerer sinnsvakt bra som blikkfang og isbryter i sosiale sammenhenger, og er dessuten kjempeartig å fly rundt med i den digre kantina på Brynseng. Og ikke koster den for mye heller.

Direktør Lars Erik Hauer har intim nærkontakt med den svært sultne NVDB-haien.

Direktør Lars Erik Hauer har intim nærkontakt med den svært sultne NVDB-haien før frokost. Best å servere ferske vegdata!

Vi synes det er svært hyggelig at vår maskot vekker engasjement hos toppledelsen. For eksempel kan du her se video av da direktør Lars Erik Hauer først (nesten) ble angrepet og etterpå tok kontroll over haien.