APISKRIV 2017-1 produksjonssatt

NVDB APISKRIV er nå oppdatert i produksjon. De viktigste endringene er angitt under:

Nytt/Forbedret
NVDB-1401 Validering av geometri – Vi sjekker nå om angitt geometri er innenfor Norge
NVDB-1650 Tillate korreksjon av stedfesting med «feil» lenkestartdato. Vi tillater nå korreksjoner der objektet flyttes til en lenke som er nyere enn objektet selv.
NVDB-1854 Presiser bruk av format i binaer-egenskaper: Vi presiserer at BLOB-format skal inneholde MIME-type. Dette er altså ikke en kodeendring.
NVDB-1881 Valideringsfeil som warning for leste egenskaper. Ved behandling av endringsett leses det inn objekter og egenskaper fra NVDB, f.eks døtre til objektet som skal endres. Tidligere fikk man valideringsfeil dersom det i NVDB fra før av var feil i de tilknyttede objektene. Dette gir nå bare en advarsel og man får lov til å lagre sine endringer likevel. Vi oppfordrer likevel klienter til å rette opp gamle feil.
Feilrettinger
NVDB-1733 For mange elementer i IN-klausul: Ved store endringsett kom vi over en begrensning i Oracle som ikke vil ha mer enn 1000 ledd i en “IN” klausul. Fra nå av leser vi bit for bit istedet for alt på en gang.
NVDB-1749 Avvisning uten angitt valideringsfeil. Innleste endringssett ble av og til avvist uten feilmelding. Det viste seg at vi under beriking hentet inn litt for mange versjoner av relaterte objekter.
NVDB-1839 Ikke global feil for manglende autorisasjon på assosiert vegobjekt: Dersom et endringssett også førte  til endringer i relaterte objekter som brukeren ikke har lov til å endre på, ble endringssettet avvist uten synlig feilmelding. I denne versjonen blir endringssettet fremdeles avvist, men brukeren får i det minste vite hvorfor.
NVDB-1857 Tom verdi for StringAttribute blir NULL i NVDB. Tomme strenger ble skrevet som “NULL” til NVDB. Fra nå av blir endringssett med tomme strenger avvist.
NVDB-1899 Assosiasjoner med content type id forsvinner. For assosiasjoner tillater vi nå at content-type-id og list-type-id brukes om hverandre. Vi oversetter automatisk til list-type-id der dette er forventet.
NVDB-1928 Sletting i skrive-API opptrer som virkelig sletting i lese-API. Skrive-apiet brukte feil transaksjonstype (2 istedet for 1) når et objekt ble satt historisk. For lese-apiet fremstod det derfor som om objektet var fjernet fra databasen.
NVDB-2029 Systemfeil på korreksjon: Geometrier kan lagres på litt ulike måter i NVDB. Skrive-apiet taklet ikke alle variantene, men vi har nå blitt mer fleksible.