2017 Høst-leveransen NVDB klassisk

Her er en oversikt over funksjonelle endringer og feilrettinger som inngår i 2017H2-leveransen av klassisk NVDB.

Ny tjenerversjon ble satt i drift 22 november. Nye Windows-klienter er lagt ut for nedlasting og blir distribuert til brukere i SVV snart.

Når det gjelder informasjon om de funksjonelle endringene, kan dette også finnes i oppdatert brukerdokumentasjon, f.eks. i Hjelp-menyen i NVDB 123 og F1 i NVDB Studio.

NVDB123

Ny funksjonalitet

  1. Kopiere linje/flate geometri til nye objekter  Det er innført nye knapper i objektredigeringsdialogen som lar brukeren kopiere og lime inn punktene i objektenes egengeometri
  2. Datafeil i søk mot stedsnavnregister (kartverket), ta i bruk ny tjeneste  Ny tjeneste for stedsnavnsøk med oppdaterte kommunegrenser. Brukergrensesnittet er uendret.
  3. Kartverkets WMS-tjeneste topo2 erstattet av topo3
  4. Enklere oppdatering etter vegnettsendring, spesielt tilpasset bruksklasse  Automatisk oppdatering og oppretting av bruksklasse-objekter ved at man endrer eller oppretter ett objekt som fungerer som mal for de øvrige.
  5. Revurdering av dokumentasjonsobjektets størrelsesbegrensning  Nye grenser for objektstørrelser: 300KB for bilder og 3MB for andre filtyper.

Feilrettinger

  1. Installasjon av versjon 4.5.27.385 gir feilmelding NVDB123-ikonet på skrivebordet og i startmenyen fungerte ulikt. Dette er rettet.
  2. Objekt blir delt på sideposisjon Rettet feil i uttegningen av objekter som både hadde sideposisjon og var stedfestet både med og mot referanselenkeretningen.
  3. Feil ved import av SOSI-fil  Filer med spesialtegn i egenskapstypen «Tilleggsinformasjon» feiler ikke lengre.
  4. Gjeldende installasjonspakke feilet  Ini-filene kopieres nå også av NVDB Felles-programmene

Klient-api

  1. Gir feil ved Rosita opplasting. For å unngå konflikt med antivirusprogrammer opprettes nvdb.ini nå med færre åpninger og lukkinger av filen.
  2. Feil i Klient Api ved lagring av fagdata. Kontroll og automatisk retting av små overlapp ble feil når nettverksdato ikke var satt til «nå».

NVDB-tjener

  1. Innsjekk av vegnettsredigeringsoppdrag stopper opp Innsjekk stopper ikke lengre selv om geometriegenskaper er slettet
  2. Forbedret feilhåndtering  Forsøk på å forbedre kommunikasjonen mellom klient og server
  3. Rydding i serverlogger Gir bedre oversikt i overvåkingsverktøyet Splunk
  4. Datauttak til Ureg bruker unødig lang tid  Datauttak til Ureg bruker nå kortere tid enn tidligere
  5. Feil ifm oppdatering av datakatalogen  Egenskapstyper kan nå endres fra heltall til desimal tall og motsatt
  6. Forbedre klient-tjener kommunikasjon   Tar vare på data som kan gjenbrukes dersom det forekommer svikt i nettverket