Hvor finner jeg kollektivfelt?

Hvordan kan jeg finne kollektivfelt eller andre typer kjørefelt i NVDB?

Informasjon om kjørefelt er i NVDB lagret på de enkelte veglenke-delene. Den som liker å programmere kan lese mer om datastrukturen her: http://api.vegdata.no/endepunkt/vegnett.html

For resten av oss er 616 Feltstrekning til stor hjelp. Inntil relativt nylig var det på denne objekttypen vi lagret oversikt over kjørefeltene. Denne blir fremdeles holdt a jour: Ved vegnettsredigering kopieres kjørefelt-informasjon fra veglenkene over på 616-objektet, mer presist som tekst i egenskapsverdien feltoversikt.

Fiffige vegkart-søk med stjernefilter

Kollektivfelt har koden «K», og vi finner dem med filteret «feltoversikt = *K*. De to stjernene (*) betyr at du kan ha hvilken som helst tekst foran og bak bokstaven K.

Søk etter kollektivfelt med objekttypen 616 feltstrekning og filteret feltoversikt = *K*

Lenke til dette vegkart-søket

Hva betyr tallene og kodene?

Feltene er numerert i stigende rekkefølge fra senterlinja og utover, oddetall til høyre og partall til venstre, sett fra starten på veglenka.

Oversikt over hvordan vi teller kjørefelt i NVDB

Felt uten bokstaver er helt vanlige kjørefelt, mens spesialfelt som sykkelfelt (S), kollektivfelt (K), ferjeoppstillingsplass (O) og svingefelt (H eller V) har egne bokstavkoder i tillegg til nummerering.

Den fulle oversikten finnes i den utmerkede håndbok v830 Nasjonalt vegreferansesystem, der figuren er hentet fra.

Hashtag # som skilletegn!

Vi bruker hashtag – # – for å skille kjørefeltene fra hverandre.

Hashtag er skilletegn mellom kjørefeltene