Vi prøver ut import av GML i Datafangst

Som vist på BA-nettverkstreff 20. januar så har vi nå lansert en prototype for import av GML til datafangst. Dette gjør du manuelt via menyen for filopplasting, som nå støtter filtypene .SOS og .GML. Direktelenke til presentasjonen BA-nettverkstreff 20.1.

Vi understreker at dette er en prototype som gjør det lettere å prøve ut de ulike GML-variantene som finnes i markedet og avdekke styrker og svakheter.

GML-en min virker ikke, kan dere fikse?

Vi vil svært gjerne kartlegge hvilke problemer som evt dukker opp, så den GML-filen som feiler kan du sende til Datafangst-support krøllalfa vegvesen punkt no. Sammen med Vegvesenets standardiseringseksperter vil vi sjekke om problemet er i GML-filen, i datafangst import – og eventuelt om applikasjonsskjemaet bør videreutvikles for å støtte det du prøver å få til. Dine feilmeldinger inngår i kunnskapsgrunnlaget når vi videreutvikler støtte for GML.

Det vi IKKE kommer til å gjøre – er å fikse feilen raskt. Akkurat nå, vinteren og våren 2022, må vi prioritere ny datafangst-løsning samtidig som vi sikrer stabil drift av nåværende løsning.

Datafangst ønsker til fremtidig GML-funksjonalitet

Sett fra Datafangst sin side så ønsker vi at det blir mulig å beskrive følgende i fremtidige GML-dokument

  • Flere objekttyper i samme GML-dokument (dette tror vi er fullt mulig i dag, men vi må få erfaring med «beste praksis» og eventuelle snublefeller)
  • Angi hvilke NVDB skriveoperasjoner som ønskes for de eksisterende NVDB-objektene (registrer, oppdater, korriger m.m.)
  • Angi relasjoner mellom objekter: Internt i GML-dokumentet, mellom objekter i GML og eksisterende NVDB-objekter og mellom eksisterende NVDB-objekter.

Denne funksjonaliteten kan ikke løses av Datafangst alene, men krever et samarbeid om hvordan vi videreutvikler GML «Beste praksis» i markedet. Men vi på Datafangst er veldig gjerne med på å prøve ut disse mulighetene.