Feilretting Datafangst kurve-alias

Vi rettet nettopp to feil knyttet til vegobjekt-alias i Datafangst. Feilen rammet noen av brukerne våre hardt, mens andre ikke opplevde problemer. Vi beklager ulempene!

Et alias er et midlertidig navn vi bruker for å skille objekter fra hverandre i tabell, for eksempel «Kurve 1» eller «skiltpunkt:85397901». I størst mulig grad prøver vi å gjenbruke SOSI-numerereringen, slik at når det står «Kurve 1» i SOSI så bruker vi også «Kurve 1» i Datafangst. For Geojson prøver vi også så langt det går prøver å tolke tagger for å finne passende kurvenummer. Hvis vi ikke klarer finne noe passende informasjon så genererer vi et tall.

Feil nummer 1 var at innlesning til Datafangst feilet hvis det sto andre ting, for eksempel datoer, i den taggen der vi forventet å finne et heltall. Da fikk du feilmeldingen «kan ikke lese vegobjekter for visning» når du trykker på en vegobjekt-type.

Feil nummer to var knyttet til kopiering, der et objekt med en alias («Kurve 1») blir til to objekter med samme alias. Når du prøver å endre disse to så ga det kun effekt på den ene av dem, noe som var både forvirrende og frustrerende.

Begge disse feilene ble retta og rullet ut i produksjon i løpet av torsdag og fredag, ref driftsmeldingene på twitterkontoen vår NVDB åpne vegdata (@NVDBapi) / Twitter