Krøll med vegnett i NVDB api

Dessverre har det vært mye problemer med NVDB api’et i produksjon. Stabiliteten har vært alt for dårlig. I tillegg viser det seg at vi har rot og krøll med deler av datainnholdet.

I NVDB api’et bruker vi p.t. to separate indekser.

  • Fagdata (fartsgrenser, trafikkmengde, vegreferanse, skiltplate …) Alle NVDB objekter definert i datakatalogen. Alt tyder på at delen av systemet virker som den skal.
  • Vegnettsdata: Vi har en egen indeks for vegnettsfunksjoner. Det er her vi har krøll, datacrash og avvik i for eksempel meterverdier.

Feil i meterverdier i vegkart

Vegkart gjør koordinatoppslag mot NVDB api'et. Fylke 05 blir vist som 50.

Fylke 05 blir her vist som 50. Dette er en irriterende, men ufarlig feil. Verre er det at vi finner tilfeller med feil meterverdi.

Vegnettsfunksjoner omfatter også oppslag fra koordinat til vegreferanse. Noen ganger gir dette feil meterverdi. Denne funksjonen brukes av vegkart; Hver gang du klikker i vegkart så gjøres det oppslag mot denne funksjonen. (eksempel)

Du kan altså ikke stole 100% på den meterverdien du får når du klikker i «vegkart». 

Vegkart har også feil visning av fylkesnummer lavere enn 10: For eksempel blir fylke  5 (Oppland) vist som 50, ikke 05. Akkurat denne feilen er kun irriterende, men totalt ufarlig: Data på fylkesnummer _*er*_ riktig, de blir bare vist litt dumt.

Kan jeg bruke data fra Vegkart / NVDB api?

Ja, vi er ganske trygge på at alle fagdata er korrekte.

Men ikke stol 100% på den meterverdien du får opp når du klikker i kartet.

Hva gjør vi videre?

Akkurat nå er alle fagpersoner på ferie. Vi får ikke gjort noe som helst de neste par ukene. Etter feriedvalen har feilretting høyeste prioritet.