Sjekk vegreferanser i kartet

Eksempel på feil i vegreferanseoppslag fra NVDB api'et, Risør Havn.

Dobbeltsjekk vegreferanser med to kilder til NVDB-data! Den blå linja viser avstanden fra kartklikk til vegreferansen fra NVDB api’et. Her i Risør Havn er det åpenbare feil i data fra NVDB api’et

For å bøte på problemet med feil vegreferanser i vegkart har vi laget dette kartet. Klikk i kartbildet, så hentes vegreferanse fra to uavhengige kilder:

Begge kildene har NVDB data, men sommeren 2016 er vegnettsfunksjonene i NVDB api’et ustabile.

Eksempel på feil vegreferanse i vegkart, Risør havn.

I Risør havn får du feil vegreferanse for deler av Fv416. Klikker du nær «g»‘en i Strandgata får du data for en av kommunalvegene lengre sør.

Enda et eksempel fra Risør havn. Jeg klikket litt til side for senterlinja. Blå linje viser avstand fra klikkpunkt til NVDB api, rød linje fra klikkpunkt til visveginfo-tjensten. Det er helt klart noe galt med vegnettet fra NVDB api’et i dette området, mens jeg har full tiltro til data fra Visveginfo-tjenesten.

Enda et eksempel på feil i vegreferanse-oppslag mot NVDB api.

Når du klikker skal du få data for nærmeste veg. Dette ser bra ut for visveginfo-tjenesten (rød linje), men ikke for NVDB api (blå linje).

Slik skal det se ut!

Vegreferanse-oppslag mot NVDB api og visveginfo-tjenesten gir her samme resultat.

Slik ser det ut når det er 100% samsvar i de to tjenestene! Vegreferanse-verdiene er identiske, og rød og blå linje tegnes oppå hverandre, og tilsammen blir en fiolett strek.

Kartet finner du her: http://labs.vegdata.no/vegreferanse/