Bruk NVDB api i PowerBI

Med forbehold om at jeg har forstått alt rett — PowerBI er (et av) Microsofts tilbud for lettvint dataanalyse. Takket være twitterbruker @Alslinet har vi nå en vel fungerende oppskrift for å anvende data rett fra NVDB api rett inn i PowerBI.

Selve appen er ikke lenger tilgjengelig  (det hadde vi heller ikke ventet, det var en kjapp test/demo som gikk på gratiskvoten til @Alslinet).

Eksempel fra hvordan man bygger visualisering / dataanalyse med NVDB data i powerBI

Eksempel fra hvordan man bygger visualisering / dataanalyse med NVDB data i powerBI. Takk til Vegard @Alslinet .

Bruksanvisning ligger her. (Evt også som word-vedlegg her: PowerBI og NVDB). Vi har standardtrickset for å laste ned større datamengder i én klump (sette antall = f.eks. 10.000). Dette trickset vil ikke fungere like bra i kommende versjoner av NVDB api – man må gå over til å bruke pagineringsfunksjoner, og det blir jo spennende å se hvor bra dette funker mot tjenester som PowerBI. Ellers må du manuelt fortelle systemet at det skal navigere nedover i JSON-strukturen, samt hvordan du konverterer listen med egenskapsverdier til tabell. En del museklikk per verdi, men i grunnen ikke avskrekkende, er mitt inntrykk.

Tusen takk til Twitter-bruker Vegard @Alslinet for at han vil dele sine erfaringer!

Undertegnede er ikke vel bevandret i PowerBI, men for et geodata-hode er inntrykket at PowerBI har de standardmetodene du forventer for å drille ned i datasettet og se på statistikk per område, fordeling av egenskverdier med mere – koblet mot kartpresentasjon slik at du ser hvilket geografisk område du forsker på.