Vegkart.no med nytt referansesystem

Vegkart finnes i to ulike versjoner. En versjon med gammelt referansesystem og gammel kommune- og fylkesstruktur. Den omtaler vi ofte som Vegkart versjon 2 – v2. Den andre versjonen er Vegkart med nytt referansesystem, som da omtales som Vegkart v3.

Siden i november 2019 da vi produksjonssatte nytt referansesystem så har vegkart.no vært knyttet mot Vegkart v2 og Vegkart v3 har dere selv måttet finne fram til ved å angi v3 i URL’en.

Vi har nå gjort en endring slik at vegkart.no er knyttet mot Vegkart v3 med nytt referansesystem. Men siden de fleste har vegkart v2 liggende i bufferet/cachen i nettleseren sin, så vil det de fleste fortsatt oppleve å komme til Vegkart v2 idet man skriver vegkart.no.

For å tømme bufferet/cachen i nettleseren og dermed komme til Vegkart v3 med nytt referansesystem, så kan man gjøre følgende:

start Vegkart
tast Ctrl + Shift + I for å komme i inspisermodus
trykk på reload/refresh og velg «Tøm bufferet og kjør hard nyinnlasting» i Chrome, i Edge Beta velger du «Tøm hutrigbuffer og hard oppdatering»

Etter refresh vil vegkart.no gi deg Vegkart med nytt referansesystem. Fortsatt har du muligheten til å benytte Vegkart v2 ved å skrive https://www.vegvesen.no/nvdb/vegkart/v2/