Workarounds: Eksport av data fra vegkart

NVDB api versjon 3 er under rivende utvikling: Vi jobber kontinuerlig med ytelse og feilretting. Dessverre må vi tære enda en stund på tålmodigheten til våre brukere før vi har den stabiliteten og kvaliteten i alle ledd som vi ønsker. Men vi nærmer oss!

Ett av problemene har vært eksport av data fra Vegkart, som CSV eller SOSI prikk (kun vegkart V3). Dette har vi jobbet mye med, og vi er nesten i mål. Oppskrifter finner du i vegkart brukerveiledning eller under «ofte stilte spørsmål«.

For å bruke CSV- eller SOSI eksport må du først utvide infoboksen med søkeresultatet ditt (høyrepil ved der det står antall objekter).

Dessverre vil noen av søkene dine gi feilmeldingen «Det har skjedd en ulykke» når du prøver å utvide resultatboksen (FIKSA 5.6.2020).

Feilen med crash og feilmelding «Det har skjedd en feil» når du prøver å utvide infoboksen om søket ditt skal nå være retta. Men hvis du fremdeles opplever problemer kan du prøve Versjon 2 av Vegkart (eller vegkart-2019, som den også kalles). CSV-eksporten derfra fungerer (krysser fingre). https://www.vegdata.no/ofte-stilte-sporsmal/hvordan-far-jeg-nvdb-data-inn-i-kartsystemet-mitt/

CSV eksport har rader du må ignorere

CSV-eksporten fra vegkart V3 vil ofte, men ikke alltid ha med noen rader som mangler verdi for fylke, kommune, geometri og vegsystemreferanser. Disse må du ignorere / filtrere ut.

For eksempel CSV-dump for søk etter skiltplate i Bjerkreim inneholder 2036 rader. 40 av disse radene mangler fylke, kommune, geometri og vegsystemreferanser. Ignorer disse, og du står igjen med 1996 gyldige rader.

Mer detaljer: https://www.vegdata.no/2020/04/22/csv-dump-fra-vegkart/