Feil – noen søk mangler egengeometri

FIKSA! Denne feilen er nå retta august 2020.

Vi har hadde en feil i NVDB api som gir kjipe konsekvenser for Vegkart, Sinus Infra og Datafangst – og ikke minst registrering av nye data til NVDB. Denne feilen må vi dessverre leve med gjennom sommeren.

Visse typer søk viser data plassert på senterlinja selv om de egentlig har en fysisk plassering i terreng.

Nei, egengeometrien er ikke borte – det er kun feil i kartvisningen

Data med egengeometri er ikke endret i NVDB – det er kun kartvisningen.

Mer presist så serverer vi data med en ekstra geometri-egenskap når du (og vegkart, Sinus og datafangst) henter data fra NVDB api. Normalt så sjekker vi først om det finnes gyldig egengeometri for et objekt; i så fall er det disse dataverdiene som legges på geometri-feltet. Men hvis det ikke finnes egengeometri for et objekt så henter vi koordinater for vegnettet i stedet. Det er her vi gjør feil; logikken skal selvsagt ikke påvirkes av hvilke søkefiltre som brukes – men den gjør det!

Sjekker du detaljene vil du se at egenskapen Geometri, flate, Geometri, linje og Geometri, punkt er slik de skal være.

Konsekvenser

Konsekvensene er størst for dem som driver med registrering og ajourhold av data til NVDB, i for eksempel Sinus.infra eller datafangst, eventuelt med kontroll i Vegkart. Når du registrerer vegutstyr med egengeometri, tydelig plassert til side for vegen, så er det ekstremt forvirrende at objektet ikke dukker opp der du la det.

Det er veldig fort gjort å konkludere at her gikk noe galt, og registrere samme objekt en gang til. Eller kanskje du tror det er noe galt med geometrien, og prøver rette det opp.

Hvilke typer søk har dette problemet?

Alle søk som involverer bruk av vegnettet for å finne ting ser ut til å være påvirket. Det gjelder disse filtrene, muligens flere:

  • Vegsystemreferanse (f.eks E6, slik som vist over)
  • Kommune
  • Fylke

Trolig gjelder dette også en del søk som er mulig i NVDB api, men ikke i vegkart. Slik som overlappfilter.

Hvilke søk fungerer slik de skal?

Disse søkene fungerer slik det skal, og viser objektene med egengeometri

  • Søk med kartutsnitt