Hvor finner jeg vegnettsrapport?

Såkalte «Vegnettsrapporter» er blant de tingene våre flinkeste og ivrigste brukere er vant med å kunne ta ut via NVDB Studio eller NVDB 123, som jo termineres 1. august 2021.

Vi har laget en ny vegnettsrapport i systemet «NVDB rapporter«, i den modulen som er skreddersydd for drift og vedlikehold av vegene (såkalte «driftskontrakter»). Den er ikke identisk med de gamle vegnettsrapportene, men den er såpass lik at de fleste kjenner seg igjen.

Bruksanvisning – last ned vegnettsrapport.

Gå til https://nvdb-vegnett-og-objektdata.atlas.vegvesen.no/generisk/

Velg Vegnettsrapport (V1)

Velg geografisk område: fylke eller kommune – minst én, men gjerne flere. Eventuelt kontraktsområde, hvis det er riktig for deg

Du kan også filtrere på vegkategori (eksempel: E) og vegnummer (eksempel: Ev39) i boksen vegfilter.

Skjermdump av meny for uthenting av vegnettsrapport.
Søkeinnstillinger for vegnettsrapport

Når du har valgt rapporttype og geografisk område skifter «Hent data» – knappen farge fra grå til blå og lar seg trykke på.

Skjermbilde av knapp for å starte produksjon av vegnettsrapport.

Når du trykker på «Hent data» får du ei stoppeklokke som viser at systemet setter sammen en rapport til deg. Når rapporten er ferdig byttes stoppeklokka ut med teksten «Rapporten er klar til nedlasting» og en knapp for å laste ned rapporten.

Skjermdump som viser hvordan det vises når rapporten er ferdig. Vi viser teksten "Rapporten er klar til nedlasting" og en knapp for nedlasting og en knapp for nytt søk.
Slik ser det ut når vegnettsrapporten er klar!