Demo datafangst 2. februar 2022

Vi pleier ikke poste oppsummering fra demo, men på grunn av situasjonen med dårlig stabilitet i Datafangst så kom det fram ting på demo vi mener bør nå fram til flere.

NVDB Rapporter:

Kan bestille zip-fil med V1,V2,V3,V4 og tilstand/skade. Sum veglengder: Ny rad med summen av kjøreveg og gang/sykkelsti.

Datafangst – ytelse og stabilitet

Ytelse og stabilitet henger sammen – hvis en type spørring går tregt så vil det bli en lang «kø» med disse trege spørringene, og i verste fall blir det så mange samtidige trege spørringer samtidig at alt sammen stopper opp.

Vi har tatt vekk «røde prikken» som viser hvilke kontrakter som er endret. Dette var en av de trege spørringene som ga oss utfordringer. Vi skal gjøre denne databasespørringen raskere og når den blir rask nok så kommer prikken tilbake.

Brukerønske ang den røde prikken: Vi har behov for denne typen «Vis at her er det skjedd endringer» på alle GUI-elementer, fra den overordnede listen med kontrakter helt ned til visning av enkeltobjekter.

Ekstremt tydelig og klar tilbakemelding på at vi må bli flinkere til å publisere driftsmeldinger fortløpende på twitter, og dernest bli flinkere til å skrive oppsummeringer om arbeidet med problemløsning (og øvrige planer) på vegdata.no.

Ny funksjonalitet i datafangst: «Opprett nytt strekningsobjekt»

Vist på forrige demo, men måtte gå en runde til fordi brukertesten avdekket mangler. I denne testprosessen fått gode innspill og idéer fra testerne våre, og ut fra det har vi laget flere løsningsforslag som vi mener tilsammen skal gi knallbra funksjonalitet. Men disse må prioriteres bak arbeidet med ytelse og stabilitet. Vi vil prøve å snurpe sammen en minimumsløsning som ikke vil være så brukervennlig som vi ønsker, men som fungerer godt nok til at den kan tas i bruk. Så får den knallgode implementasjonen komme senere, når vi har mer overskudd.

Balansering – arbeidet med ny versus gammel datafangst-løsning

Vi kommer ikke til å offisielt «fryse» videreutvikling av gammel datafangst-løsning selv om vi lager en ny. Verden endrer seg, og det kan dukke opp behov som er for viktige til at de kan vente på den nye løsningen. Vi nekter derfor å sette opp harde regler for hva vi gjør og ikke gjør av forbedringer i gammel løsning.

Aller høyest prioriterer vi at Datafangst virker! Ytelse og stabilitet henger sammen, og dette prioriterer vi høyt. Ref oversikten over arbeidet med å forbedre brukeropplevelse

Bortsett fra den nye funksjonen «Opprett nytt strekningsobjekt» vil det ikke bli tilført noe særlig nytt i eksisterende datafangst.

Vi vil også prøve å gjeninnføre del av de tingene vi måtte deaktivere på grunn av ytelsesproblemer, for eksempel «rød prikk» ved de kontraktene der det har skjedd endringer. Og det er ett og annet småtteri og bugs som ikke lenger fungerer like godt som før, det prøver vi å fikse. Og så er det slik at hvis vi med liten innsats kan gjøre en fiks eller forbedring som gir brukerne våre en bedre arbeidshverdag så prøver vi jo å klemme det inn. Men ikke forvent for mye.